Ny Guitar, Nylon eller Stål?

Det kan være svært at beslutte sig til om man skal købe en nylon-strenget eller stål-strenget guitar, når man skal i gang med at spille guitar. Man siger ofte, det er nemmere at spille på en såkaldt spansk guitar i forhold til en stålstrenget western guitar. Det er sandt at der er mere modstand i strengene på en stålstrenget, til gengæld er gribebrættet typisk ikke så bredt som på en spansk guitar.

Det er vigtigt at være klar over hvad man sigter imod når man starter med at spille. Hvis man gerne vil spille klassisk guitar musik, så er det bedste valg naturligvis en spansk guitar. Klassisk guitar musik er skrevet til at blive udført på en spansk guitar.

Nylonstrenget og Stålstrenget guitar

Nogle fingerstillinger vil være tortur på en western-guitar og lyden i sig selv er kendetegnet for klassisk musik. Men har man alligevel planer om at gå videre til western-guitar, så kan man i og for sig ligeså starte med at spille på en med det samme.

Justeringen af ens guitar er utrolig vigtig og har rigtig meget indflydelse på hvor svær guitaren er at spille på. En anden mulighed for at gøre det lidt nemmere for sig selv er stemme strengene en halv eller måske en hel tone under det normale.

Vi hjælper gerne med til at justere din guitar og har du specielle ønsker til af en ny eller brugt guitar,
når du køber hos os, hjælper vi gerne til at du får den bedst mulige start.